Sunday, June 5, 2011

UM Model 1/72 SU-76 (Erhan Atalay)





Biraz da meraktan bugüne kadar tanışmadığım markalarda ve farklı modeller olsun istedim, geçenlerde Jadar'dan bir kaç kutu ithal etmiştim.
 

Ukrayna kökenli UM Modelin SU76 modeli , 1943 yılında T 70 şasesi üzerine yapılmış 11,2 tonluk minik bir canavar. Kapalı versiyonu çok fazla kullanılmamış, özellikle tareti açık versiyonu doğu bloku ülkelerinde sıklıkla kullanılmış. Polonyalı bir modelci, bu araçtan memleketlerinde geçmişte çok fazla kullanıldığını söylemişti. 


Kit ile ilgili şüphelerim vardı, bol çapaklı kalın plastik beklerken orta kalitede, tertemiz basılmış parçalar çıktı kutudan. Aracın kendisinde fazla detay bulunmamasının etkisi ile sanırm kit de sade bir görünüme sahip. Ancak illaki kusur olacaktır, güzel bir jest olan minik PE seti yanlış bir araca ait ve üstteki kapak da dahil olmak üzere bir kaç parçayı elde yapmak zorunda kaldım. 

Paletler de güzel detaylara sahip ve baklaların oturma sorunu yok, küçük parçalar olması dışında montajda bir problem çıkarmadılar. 




Yanlış PE setinin gelmesi nedeni ile bazı yerleri detaysız kaldıysa da, araç fazla tanınmadığı için eksiklikler hissedilmeyecektir Vallejo rus yeşili ile ana renk yapıldı. 


Rus yeşiline boyandıktan sonra kış kamuflajı yapıldı, dökülmeler rastgele tuzlama yöntemi ile oluşturuldu, mantıksız dökülmeler de olabilir ama dökülmüşler artık... 



Tamamlanmış hali, güneşli bir havada, doğal ışık ile çekildi.. Baştan sona zevk alınarak yapılmış bir model olarak model dünyasındaki yerini aldı...










E.Atalay / 2011

click please for a little vignette http://miniafv....-su-76-by-erhan-hakan.html

4 comments:

free counters