Thursday, June 23, 2011

Dragon 1/72 Sd.Kfz.184 Ferdinand (E.Atalay)



Dragonun kusur bulamadığım kiti.. Aslında kusuru var, vinil paletlerinin olması... Aşağıdaki şekilde tamamlandı...





Vinil paletler bu kitte tekerleklerin şekli yüzünden ilave çalışma gerektiriyor. Referanslarda paletin üstünün yerçekiminin de doğal etkisi ile (ve tabiki birde bol olması) tekerleklerin üstüne düşüyor. Ama bunda çamaşır ipi gibi havada asılı kaldı, biraz çekiştire çekiştire deformasyona rağmen istediğim şekli japonlar ve iğneler ile verebildim. Zaten bitmiş modelin önden yapılmış çekiminde de paletin deformasyonu belli oluyor. Ha evet paletler çok silver olmuş.  Daha mat bir çelik rengi olması gerekirdi, boyalar yolda, gelmesini bekleyememiştim...Anten takmıyorum, kutulara koyduğum için kırılıyor .



Yeşil renk koyu gelince açmak istedim, onuda zemine attığım sarı ile kurufırçalama yaparsam iyi olur diye düşündüm, ama o yeşil üzeirnden 2000 lik zımpara ile geçmeyi unuttum.  Fırça ile boyadığım için inceltiyorum boyayı iyice ve bir kaç katta ana renge ulaşıyorum. Ancak yeşiller akıp gitmesin diye koyu tutmuştum kıvamı haliyle boya izleri vardı almadan kurufırçaya geçince bu hali alıyor işte .





En büyük zevk, bitmiş modeli seyretmek, avuçlarımın içinde....


2 comments:

  1. Lovely!!!! The cammo is excellent!!
    Is that the "black pearl" ship in the background?
    Greetings
    paul

    ReplyDelete
  2. Thank you Paul..

    Ship :) it's revell ghost ship... it's not 1/72... I think its 1/96 :( I have some pirates (1/72 scale) bud where is ship for them...

    ReplyDelete

free counters